Yhtyeet ja projektit

SHEINE ITE

 

SHEINE ITE on yhtye, jonka juuret ovat juutalaisessa ja suomalaisessa kansanmusiikissa, mutta vaikutteita yhtye ammentaa jazz, rock, ja muusta rytmimusiikista. Juutalaiset vaikutteet tulevat Lähi-idästä, Itä-Euroopasta ja Espanjasta. 

SHEINE ITE musiikki on sekoitus tyylejä ja kieliä, jotka sulautuvat yhteen vaivattomasti. Yhtye käyttää vanhoja ladinorunoja ja suomalaisia kansanlauluja luodakseen vaikuttavaa pohjoisen sävyistä maailmanmusiikkia.
Sheine Ite on esiintyy monilla festivaaleilla ja konserteissa ympäri maata ja ulkomailla. Tällä hetkellä yhtye äänittää ensimmäistä levyään.
 
Muusikot:
Jenny Liebkind (voice)
Antti Hyartt (guitar)
Kata Vuoristo (b.voice+violin)
Antti-Pekka Rissanen (percussion)
Philip Holm (double bass)
Kai Himberg (piano)

Middle East Music Co.

Middle East Music co. on esiintynyt vuodesta 2018. Lähi-idän musiikkiin, erityisesti syyrialaiseen ja andalusialaiseen musiikkiperinteeseen, juutalaiseen ja suomalaiseen virsi- ja kansanlauluperinteeseen keskittyvä ohjelma sitoo yhteen kolmea abrahamilaista uskontoa.

Burhan Hamdon ja Mouafak Barafi ovat muslimeja,

Jenny Liebkind on juutalainen ja Matti Turunen luterilainen kristitty. Yhdessä musisoiminen merkitsee kulttuurillisen harmonian kokemista: olemme samalla sekä vahvoja oman uskontomme edustajia, mutta toisaalta avoimia kohtaamaan toisemme ja ymmärtämään erilaisuutta ja samankaltaisuutta.

 

Pääyhteistyökumppani on Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry, jonka koordinoimiin YK:n yhteisymmärrysviikon tapahtumiin Middle East Music co. on usein osallistunut.

Moninaiset tarinat

"MoniNaiset Tarinat" tuo käsinkosketeltavaa musiikkia ja tanssia kolmen vahvan naisen tulkitsemana ja avaa yhteyttä eri uskontojen ja kulttuurien välille.

 

Kolme naisartistia Jenny Liebkind, Reeta Vestman ja Haza Hajipoori avaavat vuorovaikutuksellisessa konsertissa musiikin ja tanssin keinoin yhteyttä eri uskontojen ja kulttuurien välillä.  

 

"MoniNaiset":

 

Jenny Liebkind on palkittu suomenjuutalainen juutalaiseen musiikkiin perehtynyt laulaja, musikaalinäyttelijä ja laulunopettaja, joka on kiertänyt ympäri maailmaa juutalaisen musiikin yhtyeensä SHEINE ITE:n kanssa. 

 

Reeta Vestman on Lontoon Royal Academy of Music:sta valmistunut laulaja, joka on tuttu Husky Rescuesta, Gospel-musiikista ja teatterin lavoilta. Hän lauloi myös Kaartin Combon solistina Presidentin linnassa viime Itsenäisyyspäivänä.

 

Haza Hajipoori on tunnettu tanssija monien huippuartistien taustalta kuten esimerkiksi Antti Tuiskun. Hän voitti Dance-tanssikilpailun vuonna 2012. Haza Irakissa syntynyt kurdi.

 

 

Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry on “MoniNaiset Tarinat” -produktion yhteistyökumppani ja mukana tuottamassa produktiota.